Cloud Harddrive

cloud harddrive

De Cloud Harddrive is een online harddisk. Feitelijk slaat deze alle data op in een disk in de cloud. Echter het werkt als een lokale disk! Er is geen verschil met een normale harddisk in uw pc of Apple pc. Op deze manier is er een online opslag capaciteit en is het mogelijk om overal vandaan bij de eigen data te komen waar je ook bent!

Als bedrijf is het mogelijk om gezamenlijk op de cloud drive werken. Iedere gebruiker kan zijn eigen directory hebben en iedere gebruiker bepaalt zelf of deze zijn data wil delen met andere gebruikers. Ook kunnen directory’s ingericht worden om gezamenlijk te gebruiken. Hierdoor heeft iedereen altijd de beschikking over dezelfde data en dezelfde versie!

Het systeem heeft een versie beheer (999 versies), zodat het mogelijk is om precies te zien welke versies er allemaal zijn en op welke datum een bestand is aangepast. Kom je er later achter dat een bestand foutief is aangepast of wil je terug naar een oudere versie? Dat kan! Terug naar een vorige versie kan altijd. De versie van vorige week of vorige maand, het kan allemaal!

Is er een bestand verwijderd en later blijkt dat het niet verwijderd had mogen worden ? Geen probleem. Met 1 druk op de knop haal je het bestand terug want de Cloud Harddrive heeft een ingebouwde retentie voor verwijderde bestanden van 1 jaar!

De Cloud Harddrive heeft tevens Apps voor Apple IOS , Android en Windows phone. Je kunt dus ook bij de data vanaf mobiele devices waar je ook bent en welk device er ook gebruikt wordt. Dus ook onderweg is het mogelijk om bij data te komen en data op te vragen of aan te passen. Wordt een device gestolen? Of gaat een medewerker weg bij uw bedrijf? Met 1 druk op de knop kun je een remote-wipe uitvoeren en wordt de data voor de gebruiker of de device onbruikbaar. Zo houd je altijd de controle over de data!

Alle data wordt in Nederland veilig en gecodeerd opgeslagen. De versleuteling gebeurt op basis van een 2048 bits sleutel. Niet alleen de data wordt gecodeerd opgeslagen, maar ook de verbinding tussen device, PC, Apple of iPad is beveiligd met een 2048 bits sleutel. Dus ook over publieke netwerken (publieke Wifi of mobiele netwerken) kun je altijd veilig bij de bestanden.

Een bestand delen met een externe gebruiker? Ook dat kan met 1 druk op de knop. Het systeem stuurt een email naar de gebruiker met wie een bestand gedeeld wilt worden. Je geeft aan hoe lang het bestand voor deze persoon beschikbaar is en wat deze met het bestand mag doen. Alleen lezen, wijzigen etc. Ook de toegang kan beveiligd worden met een wachtwoord. Op deze manier kunnen ook grote bestanden eenvoudig gedeeld worden met derden!

Is er tijdelijk geen internet op de pc of device? Geen probleem omdat de bestanden op de Rushfiles Cloud Harddisk ook offline beschikbaar zijn! Geef zelf aan welke directory’s of bestanden er gesynchroniseerd moeten worden. Zodra er weer internetverbinding is, zal de rushfiles cloud harddisk de bestanden synchroniseren.

meer informatie